CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Beste oefeningen voor je rug

Wanneer je begint met fitness wil je natuurlijk meer weten over welke oefeningen je het best uit kan voeren voor welke spiergroep. In deze blog leg ik uit welke drie oefeningen het best zijn voor je rug. Het gaat namelijk om de volgende:

1. Barbell deadlift

Een oefening waar je misschien wel eerder van hebt gehoord, de deadlift. Dit is toch een van de meest beste oefening voor de rug. Mede doordat het ook niet alleen je rug, maar ook je benen, armen, schouders en andere spieren meetraint. De deadlift is de meest geschikte oefening om de spiervezels in de onderrug sterker te maken. Daarnaast zit de spanning op alle spieren in de bovenrug, elke spier is in de rug is dus betrokken bij de oefening. De oefening kost daarentegen veel energie, maar levert dus ook een goed resultaat op! Tip: kijk een filmpje of vraag een personal trainer je te helpen met je vorm, want die is van uiterst belang bij het deadliften.

2. Pull up

Wil je die mooie V-vorm in je rugspieren? Kies er dan vooral voor om de pull up mee te nemen in je trainingsschema. Met pull ups belast je direct je lats, de spieren die je rug breder maken. De pull up is een zware oefening, omdat je jouw hele lichaamsgewicht omhoog moet trekken. Lukt dit nog niet? Kan je beginnen met negative pull ups. Hierbij spring je omhoog en laat je je heel langzaam zakken. Je zult snel zien dat je dan al rap de overstap kan maken richting normale pull ups! Vaak biedt kwalitatieve krachtstations ruimte voor pull ups.

3. Barbell bent over row

Wederom weer een compound oefening (een oefening die meerdere spiergroepen belast). Deze oefening is zeer geschikt om je rug met een zo zwaar mogelijk gewicht te trainen. Natuurlijk, indien je vorm goed is. Daarvoor raden we aan om dus ook een filmpje te kijken of even bij je personal trainer aan te kloppen voor de juiste vorm. Zodra je de vorm goed hebt, zal je snel merken dat je rug enorm sterk wordt.

4. Thuis je rug trainen?

Wil je thuis je rug trainen? Dan is het handig de juiste fitnessapparatuur in huis te hebben. Voor kwalitatieve fitnessapparatuur kun je kijken op de site van Tunturi. Deze hebben zowel cardio als fitness de juiste apparaten.

tunturi.com