CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Alles wat je moet weten over een opblaasbaar SUP board

hotels sardinie

Je bent van plan om een SUP board te kopen, want door de toenemende populariteit van suppen wil je het zelf wel eens proberen. Suppen is ook vreselijk leuk, want je kunt het recreatief doen of als sport beoefenen. Het is ook enorm leuk om met de familie te gaan suppen, want ook de kleintjes zullen een hoop plezier beleven aan het dobberen in het water. In de regel kun je kiezen uit opblaasbare en niet-opblaasbare boards en in onze blog vertellen we waarom je voor een opblaasbaar SUP board zou moeten kiezen.

Makkelijk op te bergen en mee te nemen

Een dagje naar het water vraagt om de nodige voorbereidingen. Je neemt voldoende eten en drinken mee en natuurlijk een tas (of meerdere) met bijvoorbeeld handdoeken, kleding en andere zaken die je misschien nodig hebt. De auto zit sneller vol dan dat je verwacht en dan moeten de SUP boards die je hebt gekocht ook nog mee. Een opblaasbaar SUP board biedt dan uitkomst, want gezien het feit je het board moet opblazen kun je deze eenvoudig opbergen en meenemen als die leeg is. Ideaal dus!

Opblaasbaar SUP board is minder gevoelig voor krassen en deuken

Een niet opblaasbaar SUP board is van hard materiaal gemaakt en dat zorgt ervoor dat dergelijke boards vatbaar zijn voor krassen en deuken. Een opblaasbaar SUP board heeft hier veel minder last van. Een opblaasbare variant berg je vaak ook op of neem je mee in een tas of een rugzak. Dus het board wordt niet blootgesteld aan zaken die voor schade kunnen zorgen. De keerzijde van de medaille is dat een opblaasbare variant wel lek kan raken en dan kun je dus het board niet meer gebruiken. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Check dan even je board voordat je naar het water gaat.

Het is goedkoper!

Doorgaans is een opblaasbaar SUP board ook goedkoper dan een niet-opblaasbare variant. Het prijsverschil kan al snel tot wel 20% tot 30% oplopen. Uiteraard is het afhankelijk voor welke variant je kiest. Wat professionelere boards zijn logischerwijs ook duurder. De prijs wordt vaak ook beïnvloedt op of je een los board of een compleet pakket koopt. Een compleet pakket is in de regel wat duurder, maar uiteindelijk goedkoper, omdat hier ook peddels, gespen, riemen, pompen en rugtassen bij geleverd worden. Deze moet je nog los aanschaffen als je voor alleen een SUP board koopt.

Kind- en hondvriendelijk

Een opblaasbaar SUP board is ook kind- en hondvriendelijk. Het is wat makkelijker om de balans op dergelijke boards te vinden en ze zijn dan ook uitermate geschikt voor beginners. In de regel zijn deze boards ook iets korter en breder en dat zorgt weer voor meer stabiliteit. Dat neemt niet weg dat je ook smalle en langere opblaasbare SUP boards kunt kopen, maar deze worden doorgaans wel gebruikt door ervaren suppers die er ook mee sporten. Ze doen bijvoorbeeld waanzinnige stunts of ze doen mee aan een race.