CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Voetbal live kijken of toch de samenvatting kijken?

voetbal livestream

Het is de populairste sport van Nederland; voetbal. Niet alleen om te beoefenen, maar ook om te kijken. Of het nou live in het stadion is, op de televisie of alleen de samenvatting; miljoenen mensen genieten van deze prachtige sport. Maar wat is de beste manier om voetbal te kijken? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een voetbal livestream kijken tegenover de samenvatting op een later moment aanschouwen.

voetbal livestream

Het grootste voordeel van live voetbal kijken op jouw televisie, is dat de beleving veel sterker is. Als het team waar jij voor bent scoort, juich je al veel sneller dan dat je dat bij bijvoorbeeld een samenvatting zou doen. Tevens kan je de spanning van een wedstrijd veel beter proeven als het live is vergeleken met een samenvatting.

Een ander voordeel van een voetbal livestream kijken, is dat je een wedstrijd zonder vooroordelen of door het oog van een bepaalde lens kan kijken. Bij een samenvatting is het soms zo dat het lijkt alsof een team beter was simpelweg doordat ze meer scoorden, terwijl in werkelijkheid de andere ploeg onfortuinlijk was in de afronding. De beelden worden dus veel minder voor je geselecteerd met een livestream.

Er is 1 groot nadeel die een livestream van voetbal heeft. Dat is namelijk op het vlak van tijd. Je bent namelijk minimaal 1 uur en een kwartier kwijt aan het kijken van een voetbalwedstrijd. En dat is zonder de voor- en nabeschouwing inbegrepen. Vooral als jouw ploeg 2 wedstrijden per week speelt, kan de tijd die je aan voetbal spendeert veel zijn. Met een samenvatting is dit natuurlijk niet zo. Vaak is een samenvatting vijf tot tien minuten lang, waardoor je dus veel minder tijd kwijt bent. Als jij een erg druk leven hebt, kan een samenvatting dus de ideale uitkomst zijn.

Dit waren de voor- en nadelen die het volgen van voetbal via een livestream tegenover het kijken van een samenvatting. Wij hopen je hiermee te hebben geholpen in welke optie het beste voor je werkt en wensen de club waar jij een fan van bent alvast veel succes toe.