CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Hoe begin je een eigen sportschool?

Er zullen veel sportliefhebbers ooit wel eens over nagedacht hebben over een eigen sportschool beginnen. Hier komt ontzettend veel bij kijken. In deze tekst zal ik een aantal punten op een rijtje zetten die belangrijk zijn om in gedachten te houden. Allereerst moet er een schatting gemaakt worden over de kosten. Denk hierbij aan de huur en kosten van apparatuur. De locatie is ook erg belangrijk om uit te zoeken, alhoewel hier al veel bij komt kijken. Wie is de doelgroep? Is het pand goed bereikbaar voor die doelgroep? Is er niet al een enorme sportschool heel dicht in de buurt? Allemaal belangrijke vragen om na te gaan.

Beginnen maar

Als de financiën en het pand geregeld zijn, samen met alle nodige licenties, is het eindelijk  tijd voor een eigen sportschool beginnen. Wanneer je bezig bent met opstarten is het handig om eerst te checken bij de lokale gemeente of alles wel in orde is. Op deze manier kan er na worden gegaan of er wel voldaan wordt aan bijvoorbeeld alle veiligheidseisen. Zo voorkom je hoge boetes en eventuele sluiting wanneer de sportschool eenmaal geopend is. Als hier alles op orde is wordt het tijd om het personeel voor te bereiden. Zorg dat iedereen weet wat je van ze verwacht en dat iedereen genoeg training heeft ontvangen over zijn of haar vakgebied.

Marketing

Vanaf hier is het simpelweg klanten werven. Je moet een naam voor jezelf kunnen maken en zorgen dat mensen zich ook daadwerkelijk aan willen sluiten bij jouw sportschool. Het is handig om al een kleine groep klanten te hebben. Deze kan zijn ontstaan door eigen connecties, of bijvoorbeeld door trainers die je in dienst hebt genomen. Om nieuwe klanten te krijgen is het altijd handig om online te beginnen. Zorg dat je een eigen social media account hebt en je op het internet goed te vinden bent.