CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Pilates in Den Haag

Logo-all-about-you-gym

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhalen en de focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Voor pilates Den Haag kun je bij een aantal gyms terecht. 

Het gehele lichaam is bij pilates betrokken 

Bij pilates Den Haag zal het uitgangspunt van de lessen de houding, de stabiliteit, de coordinate, het ademhalen en de focus op het lichaam en geest het uitgangspunt zijn. Tijdens deze intensieve en effectieve workout zullen alle spiergroepen tegelijk versterkt worden en zal deze worden gerekt waardoor je op deze manier meer evenwicht zal krijgen en je een soepeler lichaam krijgen. Bij Pilates wordt het hele lichaam betrokken en je zal vooral de rompstabiliteit oftewel de core-stability worden getraind. Door het uitvoeren van allerlei bewegingen zul je deze spieren nodig hebben. Een stabiele, sterke kern verminderd het risico op blessures aanzienlijk en het is daarom super verstandig om de stabiliteit van jouw kern te trainen. 

De essentie van het consumeren van de juiste voeding 

Als je jouw lichaam op de juiste manier traint is tel erg belangrijk. Het volgen van goede training is hiervoor niet het enige dat je moet doen. Voeding bepaalt tot wel 80 procent of je jouw persoonlijke doelstellingen zult behalen. Als je niet de juiste voeding consumeert al jouw stofwisseling niet op gang komen waardoor jouw spieren niet zullen herstellen. Voeding zorgt dus voor brandstof en voor het spierherstel. Je zult een voedingsschema door een diëtist op kunnen laten stellen waardoor je op een verantwoordelijke en gezonder manier zult gaan werken aan een betere versie van jezelf.