CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Effectief trainen met een halterbank

halterbank

Een halterbank is een fitnessapparaat, waarmee je krachtoefeningen kunt uitvoeren. Je noemt het ook wel een drukbank. Je kunt met dit apparaat kijken hoeveel kilo je kan wegdrukken. Je kunt zo laten zien wat je in huis hebt. Via deze bank je spieren trainen is erg populair, daardoor is dit apparaat ook vaak bezet in de sportschool. Je moet dan lang wachten en je voelt ook een druk van andere mensen die hier gebruik van willen maken. Daarom is het ideaal om er thuis een aan te kunnen schaffen. 

halter bank

De functies van een halterbank

Er zijn veel soorten banken. Ze hebben allemaal een andere functie en je moet daarom goed kijken wat jij wilt bereiken, zodat je het juiste apparaat kunt aanschaffen. Alle halterbanken zij stuk voor stuk van topkwaliteit. het assortiment is erg breed, doordat elk apparaat verschilt in functie en mogelijkheden. Bij het kiezen van een halterbank hou je daarom rekening met jouw wensen en niveau. Je kijkt wat je wilt gaan trainen, dus wat voor spieren en welke functies het moet hebben. De halterrekken verschillen hier erg in. Het assortiment bestaat in totaal uit 55 halterbanken.

Verschillende banken

Je hebt gewoon simpele bankjes zoals de inklapbare en verstelbare halterbanken, de vlakke fitnessbanken en bicepsbanken de prijs ligt ongeveer tussen de 80 en 150 euro. De banken verschillen ook in materiaal, dus dat heeft ook invloed op de prijs. Als je naar groter gaat kijken kijk je naar de multistation, bank met leg curl, bank/ squat rack en de universele bank. Deze worden al een stukje duurder.

Je hebt ook banken die erg professioneel zijn en waar je erg veel mee kunt. De universele/ multifunctionele banken of uitgebreide krachtstations. Zo zijn er van alles erg veel soorten en moet je goed kijken welke functies jij wilt hebben. Qua prijs, gewicht en kleur.

De universele halterbank is bijvoorbeeld erg  stevig gebouwd en zeer veelzijdig. De bank met Leg Curl en de bank zijn weer handig doordat je met deze apparaten de twee grote spiergroepen kunt trainen, de borst en benen. De verstelbare bank is een verstelbare bank waardoor je de buik-, borst, schouders en arm spieren kunt trainen. Een must have voor elke home gym. 

halterbank kopen

De gewichten combineren

Alle modellen zijn ook verkrijgbaar in combinatie met gewichten. Zo bieden wij bijvoorbeeld de bank met gewichten aan met haltersets van 70 kg of 100 kg. Hierin bestaat nog de keuze tussen een kunststof of gietijzeren haltersets.