CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Fysiotherapie Veenendaal begeleidt je door je sportblessure

Fysiotherapie Veenendaal

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut? Dan kan Ellekoot als fysiotherapie in Veenendaal je wellicht verder helpen. Al 20 jaar helpt de praktijk mensen met begeleiding en revalidatie. Een goed voorbeeld hiervan zijn sportblessures. Dit gebeurt met een team van fysiotherapeuten die elk hun eigen expertises hebben, naast algemeen fysiotherapeut. Hierbij zijn ze allen aangesloten bij het kwaliteitsregister van het KNGF, oftewel het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Oefeningen

Vakkennis binnen fysiotherapie Veenendaal

Binnen fysiotherapie Veenendaal zijn er verschillende behandelingen mogelijk om tot een goed herstel te komen. Afhankelijk van je scenario wordt er voor een behandelmethode gekozen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor wanneer je klachten hebt aan je spieren, gewrichten, zenuwen en pezen. Dit wordt ook wel gecategoriseerd als je bewegingsapparaat. Tijdens de eerste afspraak wordt er zo volledig mogelijk beeld van de situatie gemaakt. Dit gebeurt door middel van onderzoek en het stellen van vragen. Aan de hand van deze gegevens wordt er een behandelplan opgesteld om de klacht of klachten te verhelpen.

Gewrichten

Manuele therapie

Manuele therapie is gericht op klachten in de wervelkolom en gewrichten in je armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer je gewrichten niet goed werken. Hierbij is vaak een korte of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Door middel van technieken worden deze klachten behandeld, zodat de bewegelijkheid van het gewricht weer pijnloos kan.

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een efficiënte behandelmethode en wordt ingezet voor de behandeling van spier-, weefsel- en pees aanhechtingen. Deze shockwaves zijn eigenlijk geluidspulsen met veel energie, die in je lichaam kunnen gaan. Deze energie wordt in het weefsel opgenomen. Vervolgens reageert je lichaam hierop en maakt het verschillende stoffen aan. Hierbij lijken de stoffen op een milde ontstekingsreactie, terwijl andere stoffen het herstel stimuleren en de doorbloeding bevorderden. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.