CCV Redichem

CCV Redichem Blog

Bokshandschoenen en wat je nog meer nodig hebt voor je gaat boksen

Bokshandschoenen

Ga jij voor het eerst boksen? Dat is goed nieuws. Het is een zeer veelzijdige en leerzame sport. Mensen krijgen er meer zelfvertrouwen van en je leert voor jezelf opkomen. Voor je echter aan de slag gaat heb je goede bokshandschoenen nodig. Ook zijn er nog andere spullen die je aan moet schaffen om mee te kunnen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • een tok
  • een gebitsbeschermer
  • bandage
  • scheenbeschermers als je aan kickboksen doet 
  • de handschoenen
Bokshandschoenen

De eerste keer

Ga je voor het eerst een les boksen of kickboksen volgen in bijvoorbeeld een sportschool of ander sportcentrum? Informeer dan even over de beschikbare handschoenen. Als je namelijk een proefles volgt dan zou het gek zijn als je direct al je eigen spullen moet aanschaffen. Vaak zijn er dan spullen beschikbaar die je kunt lenen. Als het gaat om handschoenen dan hoor je – mits je dus de handschoenen deelt met veel anderen – er ook kleine stoffen handschoentjes in te dragen. Dit is omdat het hygiënischer is om dat te doen. Hebben ze waar jij gaat proeflessen geen handschoentjes beschikbaar? Neem ze dan voor de zekerheid zelf mee. Je zult dan merken dat je ook meer grip hebt in de handschoen. 

Handschoenen uitkiezen

Ben je al wat vaker gaan boksen en is het echt iets dat past bij jou? Dan is dit hét moment om je spullen te gaan uitzoeken. De bokshandschoenen zijn veruit het belangrijkste onderdeel van het boksen. Een tok en gebitsbeschermer zijn natuurlijk ook belangrijk maar dit is meer voor als je echt gaat boksen tegen elkaar en het er ruw aan toe kan gaan. Ben je nog vooral bezig met techniek in je lessen? Dan kun je soms wel zonder. Handschoenen kun je echter nooit zonder want je moet niet alleen je eigen handen beschermen maar ook je tegenstander.